-

Vem är modellen? 
Svar: Jag. Spännande?

Jag vill sätta mig ner och skriva något riktigt spännande eller viktigt. Kanske för att jag måste plugga till mitt förhör imorgon, eller att jag måste plugga till mitt matteprov på torsdag, eller att jag måste ta igen det jag missade i fredags när jag var hemma, eller för att jag vet att det är skola imorgon. Jag har iallafall bara en hel vecka kvar i skolan innan jag åker till Schweitz. Det är snart mindre än 200 dagar kvar tills jag åker till England. Det är nästan exakt sju månader kvar. Det är inte alls mycket, egentligen. Men när man är lilla jag och sitter och tänker på en massa saker så går tiden inte direkt snabbare. Min kusin sa i helgen att vårterminen i nian går skitsnabbt, men jag vet inte om jag vågar tro på det. Tänk om den inte gör det och jag bara blir besviken? 
Idag har jag iallafall varit i stan med My, vi hade allmänt mys och gick runt och pratade massa. Kollade i butiker men hittade inget som fångade ögat direkt. Jag har även beställt hem ett par skor, ska beställa ett par till i veckan. Jag har tänkt, och kommit fram till att det är bäst om man köper alla tråkigt dyra saker innan man åker. Dels för att jag inte kommer ha råd till det, sedan så är det alltid kul med ett nytt par skor. Jag försöker komma på lösningar som gör det så lätt för mig själv som möjligt. Samma med jackor, det är tråkigt dyrt att köpa, mycket bättre att köpa det här hemma. 
 
Nackdelen just nu är att det jag skrivit om varken är spännande eller viktigt. Det är bara saker som förenklar det hela för mig lite mer. Samtidigt så är det jätteonödigt, för det är människor som inte bryr sig ett dugg om detta. Jag tror bara att det är jag. 
 
En positiv sak som jag såg nu i helgen var att Ed Sheeran har konsert i Leeds, Manchester och Newcastle - alla städer nära mig! Leeds ligger ju i Yorkshire, sedan är Manchester och Newcastle inte långt ifrån. Skulle vara himla kul att uppleva min kung på hemmaplan. Det är något jag får lägga på listan med saker som jag vill prata med familjen om, den listan är just nu oändlig. Om jag inte skrivit något om det i framtiden, får ni gärna påminna mig. 
 
 
 
 
Resultatet av pluggpress blev ett inlägg som inte har någon mening. Men det tog en timma, nu ska jag hitta andra ursäkter till att inte plugga. 
 
Trevlig söndag!
 

Nellie 16 år

Som jag skrev igår så fyller Nellie 16 år idag. Jag har känt henne i snart 6 år, vi har gjort allt och inget tillsammans. Jag kan säga att Nellie är min ända barndomsvän jag har kvar. Jag har massvis nya vänner, som jag älskar precis lika mycket. Men dom lärde jag känna på högstadiet. Nellie är det ända jag har kvar från låg- och mellanstadiet, och vi gick inte ens på samma skola. Hon var min första bästa vän. Och under 6 år har vi hållt kontakten. Vi behöver inte prata med varandra varje dag för att veta att vi har varandra. Vi behöver inte prata med varandra på 9 månader, men vi vet ändå att vi kan ringa varandra mitt i natten. 
 
 
Grattis Nellie, nu är du äntligen lika gammal som mig (höhö) ♥
 
Förövrigt ligger jag hemma med feber och halsont, får se om jag pallrar ner mig till doktorn lite senare idag. Får se om jag känner mig bättre. På söndag ska jag in till stan och träffa My, nu när jag är 16 får jag bli medlem i massa kundklubbar. Och jag tackar aldrig nej till en fika med min Mysis. 
 
Trevlig fredag vänner!
 

Jag är femt, nej förlåt. sexton år.

Idag är jag 16 år idag... What? Har inte varit alls så spänd jag trodde jag skulle vara. Det bästa på min dag var att jag fick avokado, mango och nypressad apelsinjuice till frukost. Självklart fick jag fina saker också, men det kanske är som dom säger; det är inte kul när man blir äldre. Nu är jag dock inte gammal, jag är 16, men jag får övningsköra och gå på krogen i Österrike. 16 och 17 känns som så onödiga åldrar. Man får knappt göra någonting, man är för ung för att köra bil helt själv, gå ut här i Sverige och köpa saker på nätet. Samtidigt som det känns som om man är för gammal för att göra saker man gjorde när man var yngre, såsom köra moppe och bara springa runt & vara jobbig. 
MEN, nu är det 2014, det året jag åker, jag är 16, så gammal som jag kommer vara när jag åker. Det är en milstolpe som jag nått. En punkt struken på listan, bara några kvar. 
 
Jag har iallafall fått lite fina presenter, en jacka, träningsbyxor, en hårblås och ett linne av mamma och pappa. Sedan har jag även fått två arband, pengar till Schweiz och presentkort på Shelta av farmor och farfar. Är hos dom nu och har precis ätit räkmacka, druckit lite te och sovit. Om sisådär en halvtimme åker jag till kungälv för att sitta på kurs i 3,5h. Dom sjöng även för mig i skolan, två gånger (!!!!). Blev både på svenska och franska, blir lika generad varje år och lär föralltid bli. Men jag har himla fina vänner som jag är väldigt glad över att jag har. 
 
Så ikväll när jag kommer hem ska jag beställa ett par dödligt snygga skor, äta mango och även beställa hem Nellies present. Hon fyller ju år imorgon, vilket jag tycker är lite komiskt. Men det tycker säkert inte ni.
Igår var jag hemma hos Emma, vi gjorde tårta, pratade och pluggade. En riktigt produktiv dag om jag får säga det själv.
 
Osäker 16-åring.
Fick ta ett filter och le lite.
Nu hände något.
Åhnej.
Le som om ingenting har hänt.
Nuså, nu löste det sig. Lite...
Någon kollade på mig, och jag ser ut som en groda ur denna vinkeln. Hejdå.
 
Trevlig torsdag vänner!
 
 

IHGR

Jag var som sagt på öppet hus i torsdags. Efter England så ska jag läsa IB (International Baccalaureate), det är en linje som är likadan i hela världen, den ger alltså både högskolebehörighet utomlands och här i Sverige. Jag var på International High School of Gothenburg Region, och jag blev helt kär. Jag tycker att det är viktigt med gymnasiet, för jag kommer komma hem igen. Jag kommer inte vara i England under hela min gymnasietid. Det positiva med IB är att jag inte behöver gå om ett år när jag kommer hem. Om jag läser matte och biologi i England och går ut med bra betyg, så kan jag ta året tillgodo. Det viktigaste är matten, engelskan får jag på köpet, sedan vill jag läsa lite mer naturvetenskapliga ämnen här hemma, så är det bra om jag läser biologi. 
På IB läser man 6 ämnen, 3 på higher level (HL) och 3 på standard level (SL). Det finns sex ämnesgrupper, och man väljer ett ämne ur varje grupp. 
De ämnen jag tänke läsa är; Svenska (SL), English Lit (HL), Math (SL), Psychologi (SL), Biologi (HL) och Chemistry (HL). Jag vill studera vidare till läkare i England, då behöver man en 7 i både kemi och biologi, 6 i matte. Man har alltså inte A-F, utan man har 1-7, där 1 är sämst och 7 är högst. 
 
IB är en bra grundutbildning, statistiskt sätt är IB-elver mer förberedda för alla världens högskoleprov än själva britterna/amerikanerna osv. Det är ett högt studietempo, och man över mycket på studietekniken. 
 
Det känns bra för mig att jag kommer in på en bra skola efter England också, så det inte känns helt döden att komma hem. Man måste tänka på det som kommer efter, nu lever jag i världens utbytesmania, samtidigt så tänker jag på det som händer efter. För ja, det finns faktiskt ett liv efter. 
 
Jag följer en blogg som drivs av Amanda som är utbytesstudent i Minnesota nu. Hon skriver "den nakna sanningen". Ett utbytesår är ingen dans på rosor, det är viktigt att man förbereder sig för att det kommer bli jobbigt. Man kommer gråta och få hemlängtan. Sådana inlägg som hon skriver uppskattas starkt från min sida, jag är en person som vill förbereda sig så mycket som möjligt, det kan jag göra med denna typ av inlägg. 
 
Gå in och kolla på http://aboutamanda.se. Läs hennes inlägg och förbered er redan nu. 
 
 
Trevlig måndag vänner!
 

Stora killenMin fina vän August fyller 16 idag, stora killen. Ska sätta mig ner imorgon eller i helgen och skriva ett fint litet inlägg, men just nu sitter jag på bussen påväg till gymmet och ska på öppet hus sen.

Trevlig torsdag!

The Exchange Challenge

Jag har bestämt mig för att göra den sk. "exchange challenge". Själv tycker jag att namnet är väldigt fult, men det är inte något som jag kan bestämma. 
 
Vilket land ska du åka till?
England
 
Vilken organisation åker du med?
Into Education Sweden. Partnerorganisationen är Into Education UK.
 
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
Jag har då redan blivit placerad, vilket jag är himla glad över. Jag har blivit placerad i Yorkshire, lite längre norr ut i landet. Det är en positiv känsla när man vet att familjerna väljer studenten själva, man känner sig lite speciell. 
 
Har du fått familj eller gjort stat- / regionsval?
Jag gjorde ett regionsval, jag önskade i Yorkshire och Cheshire. Har då fått en familj i Yorkshire, tyvärr har jag inte fått några kontaktuppgifter ännu, då Into ville ha alla OK med skolan först. 
 
Kommer du åka på något förberedelseläger? 
Jag ska till London i fyra dagar innan jag tar tåget till Yorkshire. Detta ska bli himla mysigt då det finns tid till shopping, turista och hitta nya vänner som delar samma upplevelse!
 
Vad ser du mest fram emot?
Jag ser fram emot att upptäcka något nytt. Jag är så trött på Sverige och Stenungsund nu. Jag behöver släppa mina vingar fria, jag vill stå på mina egna ben och kunna ta hand om mig själv. Sedan att utveckla mitt engelska språk, kommer säkerligen börja prata en helt annan engelsk dialekt. Sedan alla nya vänner, nya erfarenheter och nya rutiner. Allt nytt, det kommer säkerligen bli en liten chock för mig. Men det är något man måste lära sig att göra. 
 
Vad fruktar du mest?
Jag kan inte säga att jag fruktar så mycket. Jag kan inte frukta hemlängtan, för det är något jag vet att jag kommer få. Jag kommer sakna mina katter, min hund, mamma, pappa, hela familjen. Man kommer sakna tryggheten. Men jag har förstått rätt så tidigt att jag kommer få hemlängtan, så jag är inte rädd för det. Samtidigt så har jag inte förstått att jag faktiskt ska åka, så jag tror knappt på mig själv när jag säger det högt. 
Något som kan oroa en är ju om man inte klickar med värdfamiljen, men jag litar på Into och dom säger att man får chansen att byta värdfamilj om det inte känns bra. 
 
Vill du prova någon ny sport?
Det är inte något jag har tänkt på så mycket. Jag gillar mitt gym. Det hade vart roligt att testa på Lacrosse eller liknande, men min bollkänsla är inte den bästa. Om jag ska vara ärlig gör jag alla en tjänst om jag stannar på gymmet!
 
Vad kommer du sakna mest?
Min säng och min favoritkudde. (Bortsett från familjen då.) Jag funderar på om jag ska ta med mig kudden till England faktiskt. Jag kan inte säga att jag kommer sakna komunaltrafiken så fruktansvärt mycket, då västtrafik är något av det värsta jag varit med om. Jag kommer sakna min frisör som gör mitt hår lika bra varje gång. Min gaderob, bara för att den är så stor och hallon-saltlakrits glass. 
 
I England, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen?
Ja! Into arrangerar resa till både Dublin och Edinburgh, jag ska åka på båda om det inte kommer något annat ivägen. 
 
Namnge tre platser som du om du fick önska skulle vilja besöka i ditt land:
Isle of White, Staithes och Birmingham
 
 
Tror du att det kommer att bli ett bra år?
Absolut! Det blir vad man gör det till. 

Wilma - Utbytesstudent USA 14/15

Om ni vill ha ett tips på en blogg som ni kanske vill följa, så ska ni kolla in Wilmas blogg (http://wilmasresa.webblogg.se). Där skriver hon om sina förberedelser inför sitt utbytesår i USA. Himla söt och trevlig tjej som precis kommit hem från Thailand och antagligen är ap-brun. Tacka vet jag Sverige! 
 
Just nu har jag massa England-längt, vilket kanske märks på antal inlägg som läggs upp. Första dagen på vårterminen avklarad nu, snart gymnasieval och nationella, sedan är det över. Keep your head up. 
 
Lite småsnäll och cheesy bild som jag hittade fick pryda detta inlägg i brist på bilder som faktiskt går att visa.
Glöm inte att kika in på Wilmas blogg och lämna en värmande kommentar till henne, så blir hon glad. 
Trevlig onsdag vänner!

Vad har jag framför mig?

Det går inte en dag utan att jag tänker på England. Jag tänkte nu ta upp i ett inlägg om vad jag har framför mig, onödiga som nödvändiga händelser. 
 
Den 13 Januari ser jag det andra Teen Wolf avsnittet på jättelänge., det första ser jag idag. 6 dagar kvar.
Den 16 Januari fyller August 16 år. 9 dagar kvar.
Den 23 Januari fyller jag 16 år. 16 dagar kvar. 
Den 24 Januari fyller Nellie 16 år. 17 dagar kvar. 
Den 7 Februari åker jag till Saint Moritz i Schweitz och hälsar på min faster. 31 dagar kvar.
Den 16 Februari fyller Sanna 16 år. 40 dagar kvar.
Den 1 Mars åker jag till Schladming återigen och åker skidor. 53 dagar kvar.
Den 1 Mars betalar jag även in andra inbetalningen. 
Den 14 April har jag påsklov. 96 dagar kvar. 
Den 1 Maj ska den tredje inbetalningen var betlad. 113 dagar kvar.
Den 11 Juni har jag sommarlov. 154 dagar kvar. 
Den 13 Juni går jag, Sanna & Jessica på One Directions konsert (!!!!). 156 dagar kvar. 
Den 15 Juni ska den fjärde och sista inbetalningen vara betald. 158 dagar kvar. 
Den 20 Juni FYLLER JESSIE 18 ÅR!!!!!! Min lilla brutta blir gammal. 163 dagar kvar. 
Den 25 Augusti lämnar jag troligen Sverige. 229 dagar kvar.
Den 3 September börjar terminen i England. 238 dagar kvar. 
 
Detta är mina planer änsålänge, kommer ta bort och lägga till saker. Denna listan kommer jag uppdatera cirkus 1 gång i månaden, så man ser utvecklingen. Men det är så mycket att se fram emot, har lite att göra nu i dom mörka månaderna, vilket känns väldigt bra. Hoppas att vårterminen går snabbt. Jag ska hinna med nationella också, nationella gör så att vi inte har igång många stora projekt samtidigt, det är en lugnande tanke man får tänka då och då.
Ska satsa på mina betyg och göra det bästa av min sista termin av nian på Stenungskolan. Ska även hinna med massa utbytesfikor, kanske någon spontantripp till Stockholm och Malmö över en helg. Sommaren har jag heller inte så planerad, där kommer det komma upp massa roligt. 
 
Kan inte våren och sommaren bara komma nu? 
 
 
Trevlig tisdag vänner! Idag ska jag äta sushi och färga håret. 

Årsresumé - 2013

 
Januari

Jag bestämde mig klockan 9 på nyårsdagens morgon att ta tåget till Karlstad där pappa skulle hämta mig så jag kunde vara i Branäs i 1,5 dag. Jag fyllde 15 och var supernöjd över att jag bara hade halva högstadiet kvar. Jag var precis nyutkommen från sjukhuset och allmänt nöjd. August och Nellie fyllde också 15. Jag hade inte en tanke på att jag skulle till England. Jag och Nellie gick på moppekurs, vi gick ner till snusboa för att köpa röda polly och Red Bull varje rast. Då jag inte har ett bra minne då jag ska komma på saker, så kommer jag inte på så mycket mer än att det var kallt och jag ville ha sommar. 
 
 
Februari
 
Jag tog navelpiercing, färgade blond dip dye och screenshotade många roliga bilder på min telefon. Jag och Nellie åkte till Branäs på sportlovet och var jättesjuka, vi åt massvis med apelsiner och åkte lite skidor. Jag tog onödigt mycket selfies i skidliften och tog kort på en jättesnygg kille i smyg inne på en resturang. Jag och My åkte buss till Rönnäng och tillbaka för vi tyckte det var roligt. Sanna fyllde 15 och det firade vi med massa fina vänner, tog kort på när My dammsög under hennes säng medans hon låg på golvet.
Vi köpte en ny katt, Bosse, då vi fick avliva Sid i December 2012. Pluggade till ett fysikprov. Hittade även det roliga med att göra dubbelhaka, som håller i sig än idag. 
 
 
Mars
 
Flyttade in i nya huset och fick min älskade säng. Gjorde gipsmasker av våra ansikten på bilden i skolan, tog massa bilder under tiden. Samma dag fick jag min älskade moppen, Kamilla. Kollade på när Nellie dansade då jag var sjuk, hade även extremt skoskav så jag trodde jag skulle avliva. Drack mycket kaffe, jag, Alva och Johanna vandaliserade en Mc Donalds bricka. Åkte till Österrike, åkte skidor, gick på aprés ski och dregglad efter skidguiden Snygg-Jakob. Åt mycket Österikisk choklad. Jag och My åkte till Danmark över dagen och kollade på Rödspätte cup, tog mycket fula bilder på färgan hem. 
 
 
April
 
Kommer inte ihåg så mycket från denna månaden, då den känns himla onödig för mig. Tog iallafall en ny profilbild, tog massa selfies. Praktiserade på Almö Livs och klarade moppeprovet efter många om och men. Såg, för mig, det första Teen Wolf avsnittet någonsin och blev fast. Hade middag med mina vänner och Bosse. Tog kort på när Bosse hoppade högt och det såg himla trevligt ut. Fick även mitt första A någonsin och grät iprincip av glädje. Linus, Christian och August dansade himla fint på öppen scen. 
 
 
Maj
 
Började månaden med släktträff på Ullared med hela tjocka skånesläkten. Skaffade en till katt, Lassen. Jag gillade honom i början men slutade efter ett tag. Sparade massa One Direction bilder och grät över dom för att Jessica var på deras konsert. Jag gick som sminkmodell för min kompis som läser Stylist på gymnasiet. Hade gröna ögonbryn och skulle gå på ett podie i skyhöga klackar framför massa människor, var livrädd. Hittade bilder från när jag var liten, jag var väldigt tjock. 
 
 
Juni
 
Var med mycket vänner, slutade åttan och åkte till Spanien med familjen och My. Där åt vi massa god mat, badade, solade och hade det gos. Blev ledsen för att My blev väldigt mycket brunare än jag. Fick även ett sista-minuten-sommarjobb på Almö Livs, blev svinglad. Två dagar efter Spanien jobbade jag min första dag. Resten av Juni bestod endast av jobb och sparade även här, massa one direction bilder. Helt onödigt egentligen. 
 
 
Juli
 
Började månaden med även jobb här. Gick på personalfest och hade väldigt trevligt. Var på Gothia med My, vi åkte till några kompisar som jobbade i en kiosk på en skola. Vi träffade massa tyskar som luktade svett. Umgicks mycket med My, Alva och Sophie. Var i Svanesund med massa mysiga människor. Massa mysiga sommarkvällar. Jobbade även mycket emellan. One directions nya musikvideo kom ut och jag satt och kollade på den 100 gånger om. 
 
 
Augusti
 
Jag jobbade nästan bara framtills skolan började. Umgicks med de vanliga gamla bruttorna. Sanna och Jessica sov över och vi spillde smoothie i hela köket. Jag och My åkte till Stockholm sista helgen innan skolan började. Vi shoppade och myste runt i Stockholm. Skolan började såsmåningom och sov över med My hela tiden. Här började tankarna om att åka på utbytesår 2014 istället för 2015 upp. 
 
 
September

Med en snabb överläggning med mamma och pappa, bestämdes det att jag skulle åka 2014. Jag bokade massvis med intervjuer, men efter några om och men blev det into med en bra känsla i magen. Innan all denna hysteri så sov bruttorna över, vi såg en älg utanför mitt köksfönster. Vi hade våran sk. "bokningsfest" inför Österrike-resan 2014. Bokade biljetter till One Directions konsert på Friends Arena den 13:e juni 2014. 
 
 
Oktober
 
Denna månad måste vart konstig för mig, kommer inte ihåg någonting, förutom London. Det är nog för att London var det bästa som någonsin hänt mig. Shoppade upp alla mina ägda pengar. Var även förvånad över hur varmt det var i London. Höll på med mina ansökningshandlingar och fick tillslut in dom. I början av oktober tog jag även massa kort med Emma till ansökningshandlingarna, i mitt nyfärgade hår. 
 
 
November
 
Månaden började med att jag var ledsen för att jag precis kommit hem från älskade London. Jag var allmänt skoltrött och ville ingenting. 1DDay kom äntligen, jag, Sanna och Jessica var hemma hos mig med mängder av godis och annat gott och kollade konstant i näst intill 8 timmar. Bästa jag sett i hela mitt liv. Sedan släpptes One Directions nya album Midnight Memories, detta var det ända jag lyssnade på. (Kan även säga att hela deras album är på min egen top list på Spotify än idag.) Tog fina dubbelhakebilder med min mamma. Fick även min nya älskade telefon. Fick avliva Lasse då han var dum i huvudet och inte växte. (Förlåt för hårda ord mamma.)
 
 
December
 
En skoltrött månad, utan julkänsla. Massa lucia-övningar. Självaste Lucia var och jag hade himla massa stearin i håret mitt. Fick reda på att en familj valt mig (!!!!!!). Fick våran nya katt, namnlös än idag. Vi gjorde massa volter i gymnastiken, sådant som jag verkligen inte kan. Julafton kom upp, firade med familjen och hade det allmänt gosigt. Spenderade mycket tid med pappa i mellandagarna. My fyllde 15 (28:e december, minis.), detta firades med en mysig pizzakväll med massa fina flickor. Kvällen slutade med My i extrem mensvärk medans jag, Sanna, Jossan och Elin var uppe och pratade hela natten. Efter detta var det nyår, hade middag med bruttorna. Drog sedan till Fanny och firade in nyåret där. Klockan halv fyra mitt i natten bestämde jag mig för att jag skulle sova hemma, tog då en en-timmes promenad hem. Men det hör inte hit, för då var det januari och 2014. 
 
 
______________________________________________________________________________________________


En kort resumé av mitt 2013. Massa onödiga fakta. Nu när alla rutiner kommer tillbaka till sitt rätta jag igen så kommer även jag fixa riktiga inlägg, hoppas även på information om värdfamiljen snart.
 
Trevlig månadag!