New haaaair

Yesterday I went to the hairdresser and... My hair is short!! Ahhhh. 

I'm in Austria now, without my bag... Because it's in Finland and I won't get it until tomorrow night, at best. So it's possible that I'll get it on Saturday. So right now I'm really tired and sad. Because I want my suitcase.  
I'm going to sleep now. Bye. 
New shoes. 
From Munich to Waidring. 

We can be heroes. No I'm sappy. Bye. 

Exactly 3 months!!

I'm skyping with Louisa right now and we just discoverd that it's exactly 3 months until I'm leaving. I'm skyping with her at the moment and I can't really talk so I'm just mumbling. I'm going to study for a bit afterwards because I have a lot to do. Tomorrow I have my entrance exam at IHGR at 9 o'clock, I'm not going back to school after that so I have a really long weekend. My flight leaves by 1pm on Thursday and I will be in Munich by 5.30, then my dad picks me up and we're going to Waidring after that. I'm going home on Sunday by 11 am I think, it's going to be nice to see some family again. The bad thing is that all of them is really bad at english (except my aunt, but she's talking swedish so that's not a problem) and I can't talk german, so that sucks for me and for them, because now I'm going to laugh at them all without they knowing about it. 
On Monday I have an interview at a school, so no test there. The bad thing about the school I'm going to on monday is that I have to move if I get in there. But it's the programme I want to study, so you have to give some things up. (I'm really sad now because I got some cookies but I ate them, so now I dont have any left.)
 
I wrote this post in english just so Louisa understands, because I don't think someone else who don't know english reads this, but this is for you Louisa! Louisa is eating right now and I'm going to get some more cookies and then study a bit (yeah right) and then take a shower before I'm heading to bead. 
 
 
Here's a picture from the PDS. See you.
 

Don't dream it! Do it!

 
Om ni är blinda eller senila, så är det jag nere i det högra hörnet, som sitter ner. Inte står, sitter. 

PDS - Malmö

I helgen var jag i Malmö på PDS. En från into Tyskland var där, vid namn Mika. Så vi har pratat engelska hela helgen. Vi var ett gäng på 9 personer som skulle åka, allt från England, till Irland, till Usa, till Australien. Jag delade rum med Ebba och Anaïs, båda från Skåne-trakterna. Vi gjorde massa övningar och lyssnade mycket. Åt på någon mexikansk resturang i lördags (observera; GRATIS MAT), kollade på fotboll och satt och snacka på vårat rum med resten av killarna som även var där. Blev väckt klockan fem igår morse av några som skrek och pratade högt gånger 87 i rummet bredvid. En inte så glad Fanny var vaken. 
Igår så pratade vi mycket, vi fick gratis mat igen. Sedan åkte jag och mamma ett jätteäckligt tåg hem som jag fortfarande ryser av. Men vi kom hem tillslut. Var ute och gick på kvällen, somnade försent och är trött idag. Det är bara tredagarsvecka denna veckan, uppsamlingsdag imorgon. Åker till Österrike på torsdag, vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. Snart är det även sommarlov och One Direction, det är helt sjukt. 
Emmas kusin, Karolina från Polen, ska även komma ner en vecka i sommar. Har inte träffat henne på snart två år, så det ska bli himla kul. 
Carin ska maila gruppbilderna som vi tog, så hoppas jag får dom nu i veckan. 

Ha en trevlig måndag vänner!
 
 
Vacker bild på Sanna och jag. 
 
 

Malmö!

Idag åker jag till Malmö för att imorgon gå på avreseläger. Är himla taggad! Både igår och idag har det vart himla varmt, så idag blev det klänningsväder. I tisdags hade vi ju våran EU-debatt, det gick faktiskt över förväntan och det var himla intresant att se det med egna ögon. I onsdags var det orientering i skolan och jobbade på eftermiddagen. I tisdags åt jag även pannkakor med Sanna, Fred och August, vilket var himla gott. Idag kom även mina klänningar som jag beställt till avslutningen och avslutningsmiddagen, så ska bli spännande att komma hem och se hur dom ser ut. Har även fått beställt mig en ny dator som jag kommer ha i England och även i skolan när jag kommer hem. 
Vi ska mötas klockan ett imorgon, det är sedan slut vid två-tiden på söndag. Jag och mamma tar tåget ner idag, så ska vi vara hos Paula ikväll. Direkt när jag kommer hem från skolan ska jag börja packa lite. Det ska tydligen bli lite sämre väder där nere om man jämför med hur det är hemma, vilket är lite segt... 
 
Dagarna blir mindre och mindre, endast 97 dagar kvar tills jag åker.. 19 dagar kvar i skolan, vilket är himla ledsamt det med. Idag är våran sista fredag i grundskolan. Sedan kommer sommaren och jobb, har fått mitt sommarschema nu. Jobbar bara kvällar, så det blir mycket pengar. Jag och pappa ska nog åka ut och resa bara vi två i sommar. Vi funderar på Barcelona, Rom och Nice. Men Nice är nog det som tilltalar mig mest, då det både är strand och storstad. Fick även välja London, men jag ska ju ändå dit innan det bär av till Driffield, så det är alltid kul att upptäcka något nytt. Det skulle nog bestå mycket av shopping, vilket kanske inte pappa uppskattar allt för mycket. Vi får se hur det blir! Mycket jobb är det iallafall, vilket resulterar mycket pengar. 
 
Nu ska jag fortsätta sola lite, sedan dra mig hemåt. 
 
Ha en trevlig Fredag vänner!
 

100 days
~Såg en lite passande bild på tumblr för några dagar sedan. Sen kom jag på att jag inte ska till USA...

Driffield

Jag kommer bo i den lilla staden Driffield som ligger i east Yorkshire. Det kallas också Great Driffield, det bor runt 13.000 invånare i staden. Det är lokaliserat mellan de lite större städerna Bridlington, Beverly och York. Det finns ett litet sjukhus, polis- och ambulansstation. Det finns flera kyrkor, varav All Saints Church är den största. Det finns ett stort sportcenter som ligger precis bredvid skolan jag ska gå på, Driffield School. Där kan man gå med så man får fri träning. Det tar ca. 15 minuter med tåg från Driffield till Brdlington. 
I söndags skypeade jag även med min kontaktperson som jag ska ha i England. Hon bor ungefär 5 minuter gångavstånd från där jag ska bo. Hon har för tillfället en utbytesstudent från Schweiz hos sig nu, så vi håller kontakten och hon skickar massa bilder runt om i stan. Hon är jättetrevlig och vi kommer hålla kontakten under tiden jag är borta. 
Jag väntar fortfarande på svar från Dawn, men fick endast mail till hennes arbete, då det var Bank-holiday igår så kanske hon inte sett mailet. Jag som är världens otåligaste kryper på väggarna och uppdaterar mailen tre gånger i minuten. 
Capital of the Wolds. 
 
Flygbild över Driffield. 
 
Skolans märke. 
 
Lite små gator och hörn. 
 
Går en liten flod igenom staden. 
 
Sattelit bild över Driffield, det finns mindre byar i närheten. 
 
Tror att detta är mitt hus, om det inte är det så ligger det i närheten. Det spelar kanske inte så stor roll, då alla hus är av tegel. Jag kommer gå vilse... 
 
Bilder på Driffield School & Sixth Form som jag ska gå på. Jag kommer då gå på Sixth Form, där man inte behöver skoluniform. 
 
Lite skärmdumpar och bilder från Google, hoppas att få bättre bilder snart! 
 
Nu har jag även lämnat in min himla sega dator till skolan och fått en lånedator resten av terminen, vilket behövdes! Mina ögon vill inte sluta rinna pga. all pollen.. Förövrigt ser veckan ut så som att jag ska träna ikväll och imorgon kväll, ska först till far min så han får hjälpa mig med matten. Det är nationella i matte imorgon och på fredag, vilket gör mig en del nervös. Nästa vecka är det religion, vilket blir det sista nationella för hela nian. Sen har vi bara några få inlämningar och arbeten, sedan är nian och högstadiet slut. 
 
Har förövrigt min jacka på mig som jag köpte i London, så fick lite London-feels. En annan bra nyhet är att det äntligen är en till från Sverige som ska till Storbritannien! Blev helt till mig igår när jag såg att hon skrev i gruppen, så vi pratade av oss lite England tillsammans. Mailade även Sue, min kontaktperson, igår och frågade om det var en möjlighet att hon skulle ta emot en till utbytesstudent. Svaret på den frågan var ja, hon har plats för det och vill göra det. Det beror helt på hur många studenter Sue får. 
 
Från och med nu har jag också bestämt mig för att börja skriva på både engelska och svenska. Inte just detta inlägget, utan de kommande. Då Louisa läser bloggen min, sedan så skulle nog Sue och Dawn också göra det. Det är ju också ett bra tillfälle på att se hur engelskan förbättras under tiden. Något bra som Louisa sa igår är att man ska filma in en liten filmsnutt när man pratar engelska, för att sedan lyssna på det när man kommer hem och se hur språket utvecklats. Jag är så taggad och glad just nu, så vet inte vad jag ska ta mig till. Dock är det inte en himla bra dag idag, för jag är himla trött. 
 
Nu ska jag hoppas på att Dawn svarar och fortsätta med min litteraturhistoria om Tolstoj.
Ha en trevlig tisdag, vänner! 

Sammanträffande??

Något helt galet hände. JAG FICK MIN VÄRDFAMILJ!! Jag är så glad så det är obeskriviligt. Det är en ensamstående värdmamma vid namn Dawn som bor i den lilla staden Driffield som ligger i east Yorkshire. Hon har en katt och äger ett eget litet café. Hon är kristen och går till kyrkan regelbundet. Det är hennes första gång som hon hostar och hon är tydligen himla spänd. Har inte fått kontakt med henne personligen än, men fick se brevet hon skrivit till mig. Har dock fått kontakt med min area rep och hon verkar himla trevlig. Kommer få chans att skypea med henne och hennes värddotter, där hon berättar hur det är att vara elev i Driffield.
 
Kommer uppdatera när jag fått kontakt med Dawn!
 
 

Låg uppdatering

Har uppdaterat himla dåligt på sistone, jag brukarju uppdatera när jag verkligen inte har något att säga. 
I helgen har jag varit på släktträff med massa släkt från Ystad och Lund, samt faster och kusiner från Schweiz och farmor och farfar. Vi har hållit hus i polkagrishemmet Gränna. Vi hade ju även en liten släktträff förra året, då i Ullared. Men dehär himla mysigt att träffa alla på en och samma gång då jag inte träffar dom så ofta. Vi har haft lite gosiga aktiviter, ätit middag och umgåtts har även testat på att göra polkagrisar, så nu är jag mätt på det. 
Det är lite tråkigt att veta att jag inte kommer träffa dom innan jag åker till England och att jag inte kommer kunna vara med på nästa års träff. Det är nyttigt att träffa släkt som man inte stöter på så ofta. Även om man får anstränga sig lite när man ska höra vad dom säger... När jag har vart med dom lite för länge så känner jag själv hur jag kan börja prata med lite dialekt. Får se hur det blir när jag åker neråt till Malmö på avreselägret. Förövrigt är Skåne himla mysigt, Sverige behöver Skåne. 

Med familjen så går det framåt, Carin säger att det finns relativt stor möjlighet att jag får familjen nu i veckan som kommer. Det är ju även maj nu, vad händer med tiden? Det går så himla snabbt, snart en knapp månad tills jag slutar nian. (Vilket betyder tårar och band som jag är onödigt kär i...) Sedan är det bara sommaren kvar, sedan är vi iväg. Mindre än fyra månader kvar och snart nere på tvåsiffrigt när det gäller dagar kvar. 
Jag har ett himla bra liv måste jag säga, om det ens är tillåtet att säga så nuförtiden. Jag är så himla glad att jag får åka på detta (stora) äventyr som jag faktiskt får åka på. Att mina föräldrar stöttar mig och tillåter mig att åka, jag är inte na sjutton år och jag ska inte få se dom på 10 månader. Jag är även himla glad för att jag valde den organisationen som jag åker med, känner mig trygg med dom. Så jag ger en liten eloge till Carin på INTO education. 

Samtidigt som jag är såhär glad, så har det blivit grönt ute! Mina lilla pollenallergi kanske inte uppskattats det så mycket som psyket mitt gör. Tänk vad ljus kan göra med ens humör. 
Tänkte även berätta om en intressant grej vi håller på med i skolan. Det är ju EU-val snart, så det är en grupp med 6 nior på skolan som har bjudit in Stenungsunds politiker för en EU-debatt för endast åttorna och niorna på våra skola. Så vi 6 ska då ta fram sakfrågor och hålla i debatten. Så mycket roligare än att sitta och svara på frågor i samhällskunskap. 

På tal om polkagrisar, så köpte jag faktiskt extra nu som jag ska skicka till värdfamiljen när jag får den. Polkagrisar är ju så svenskt som det kan bli. Den internationella uppmärksamhet är väl vid jul när man har sina candy canes i julgranen sin. En bild på min katt med tratt och en lite småhappy bild med Sanna får pryda detta inlägg. 

Vill även be om ursäkt för eventuella stavfel, jag sitter med min padda någonstans i en småländsk skog så har inte vart så uppmärksam. 

Ha trevlig söndag!