Autumn.Autumn time is the best time. I've never felt this good. 

OC London

 
Here is a clip of my Oretation Camp in London before I came to Driffield. Just got the time to edit it today. So here you go!
 

Så mycket clementiner.

Denna veckan har gått väldigt långsamt. Det har känts som om dagarna har vart en dag för mycket, om det kan förstås. Jag har haft lite fullt upp, med läxor och annat. Har försökt att börja mitt hälsosamma liv, har dock ätit lite för mycket kakor. MEN, jag har ätit clementiner i hundratals, tillsammans med bananer. 
Idag har iallafall varit en himla bra dag. Draman var väldigt rolig, vi hade ingen lärare men vi fick en uppgift som vi skulle göra i grupp. Saken var den att alla tolkade den olika. Hände även en hel del roliga saker i våran grupp, skrattade alldeles för högt och väldigt mycket. Men så skönt det var att skratta sådär, det var ett tag sedan. Det har även vart himla kallt det senaste, fryser hela tiden. Dricker massa te. Jag har även hittat mig extrasaltat smör, så jag njuter. Tillsammans med mild cheddar, vilket smakar som hushållsost. Livet. Min pyjamas kom ur tvätten häromdagen, den har krympt... Men den är skön ändå.
Nästa vecka ska jag på klassresa med Draman till Leeds. Vi ska kolla på en pjäs, vet inte riktigt om vi ska göra något annat. Men det ska bli roligt. Ska nog till Michaela på fredag eller lördag nästa vecka också, vi är några tjejer som ska äta middag och umgås. 
 
Har inte så mycket mer att säga, mer än att jag är trött och kall. 2 veckor kvar till half-term. 
 
 

A proper school day

En vanlig skoldag för mig börjar med att jag går upp, gör mig iordning, frukost, borsta tänderna och sedan går jag. Skolan börjar mellan 8.40 och 8.50 varje dag. Den första lektionen är alltid Form. Det kan jämföras med mentorstid i Sverige. Detta har vi för att vi ska kunna få alla meddelanden eller om våran Form Tutor vill prata med oss. Jag läser som sagt tre ämnen, detta gör så att jag även har Study Lessons på schemat. Då måste vi sitta i ett speciellt rum och plugga, även fast vi inte har något att plugga på ibland. Hur lång skoldagen är beror på hur lektionerna är lagda. Här har man även tvåveckors-schema. Vi har då Week A och Week B. Detta för att vi har två lärare i varje ämne och det hela ska gå runt. Jag gillar det systemet bättre, då det inte blir samma gamla visa varje vecka. Nackdelen är att det tar längre tid att lära sig vilken lektion man har när. 
Varje dag är indelad i fem (vissa fall sex) perioder. Period 1 är mellan 9.10am och 10.10am. Period 2 är mellan 10.15am och 11.15am. Efter detta är det rast i 15 minuter. Mellan 11.30am till 12.30pm är period 3. Lunch är mellan 12.30pm och 1.25pm. Period 4 är mellan 1.25pm till 2.25pm. Period 5 är mellan 2.30pm och 3.30pm. Om man har otur, som jag har varje måndag, så har man en period 6. Detta är mellan 3.35pm till 4.30pm. Som ni märker har vi endast fem minuter mellan varje lektion, förutom 2 och 3. Det är lite stressande ibland, för skolan är så himla stor. Så om man är i ena änden av skolan och ska till motsatta sida, så kan det ta lite mer än fem minuter att gå. Dom har ju även en klocka som ringer här, för alla på hela skolan har samma tider. I vissa byggnader ringer den lite för högt. 
Måndagar Week A har jag 6 lektioner. 
 
P1: Photography
P2: Photography
P3: Study Lesson
LUNCH
P4: Travel&Tourism
P5: Drama
P6: Drama
 
Jag kommer hem runt fem-tiden varje måndag, man är trött då. Men dagarna går ändå så himla snabbt. Varför vet jag inte riktigt, men dom flyger bara iväg. Det är snart mid-term, vilket betyder att efter det behöver man bara komma till Form två gånger i veckan. Så jag kommer ha x antal sovmorgonar. Varje torsdag till 11.30 och varannan fredag till 10.15. 
På måndag börjar Week B, men jag tror att jag föredrar Week A. 
 
Idag ska jag som sagt till Hull med Luna, sedan plugga och till sist städa mitt rum. Jag är inte den mest ordningsamma människa kan jag erkänna. 
 
Hejdå!

Längesedan nu

Detta inlägget kommer jag skriva på svenska, varför vet jag inte riktigt. Anledningarna till att jag inte har skrivit på ett bra tag är många, jag har haft fullt upp i skolan, haft min första släng av hemlängtan samt mycket annat. I skolan har det blivit lite förändringar, då matte och biologi A-levels var alldeles för svårt för mig så var jag tvungen att byta ut dom. Detta gjorde mig himla besviken, då jag verkligen ville läsa dom och inte behöva gå om ett år hemma. Men nu blir det så ändå, men jag har det himla bra här så att det gör inte så mycket. Så nu har jag endast tre ämnen, vilket ger mig lite mer tid under dagen i skolan så jag kan plugga en del där. Jag läser drama, photography och travel & tourism. Jag tycker draman är väldigt rolig, lite tråkigt att jag inte tog upp det något när jag var hemma. Vi ska ha två pjäser, en med varje lärare, vilket jag ser fram emot jättemycket. Är dock lite nervös då jag aldrig gjort något sånt här innan. I fredags fick jag lite feedback om mitt arbete av Mr. Clark, min ena lärare i min travel-class. Där planerar vi en short-haul trip och en long-haul. Vi fick välja helt själva, så jag valde Göteborg! Lite kul att mina vänner får se hur det ser ut hemma i goda gamla Sverige.
 
Feedbacken var förresten positiv, vilket kändes jättekul! Jag kan göra ett inlägg om hur min skoldag ser ut någon annan dag, då jag känner att jag verkligen behöver komma igång med uppdateringen för min kära familj och mina älskade vänner i Sverige. (Förutom min faster i Schweiz och mina vänner som är borta på sina egna små utbytesår.)
Har i veckan var helt sjukt sjuk (haha). Feber, noll röst och förkyld. En hederlig influensa. Så jag var hemma i Tisdags, gick på en lektion i Onsdags, hemma hela Torsdagen. När jag kom till skolan igår så pratade jag i evigheter. Jag är inte bra på att vara tyst allt för länge.
Min vardag börjar sakta men säkert komma till rätta. Klockan ringer sju varje morgon, går inte upp förens kvart över sju. Sminkar mig, fixar håret, klär på mig, går ner och äter frukost (vilket består av burkyoghurt och en skivad grön banan i), går upp, borstar tänder, kollar väskan, deoderant, parfym, möter Britt, går till Emily sen går vi den sista biten tillsammans till skolan. Det är en vanligt morgon för mig. Men kommer som sagt förklara en hel dag mer exakt inom en snar framtid. 
Vänner har jag faktiskt skaffat, känns himla bra. Är inte ensam längre. (Ja!!!!!) Min engelska blir sakta men säkert bättre, har äntligen vant mig vid endast engelska. 
 
Idag har jag gjort ingenting alls, imorgon ska jag och Luna från Tyskland åka till Hull. Hon måste köpa en födelsedagspresent till sin kompis, så jag ställde upp med att åka med då jag inte har varit där än. Får passa på att leta efter något fint. 
"Superb"
At the duck pond feeding the ducks, like weeks ago.
Emilypemily. What a beauty.
My favorite waterbottle.
Poptarts!!!
Me and Sarah on a walk in Naff, turn your heads. 
I skyped with my dog. 
You know when you are on an exchange year, you're healthy aaaaaall the time. Almost. 
Birthdaylunch for Bente!
Luna, me, Bente and Karen!
Luna and I, we like to eat.
My folder for photography!
Got a swedish delvery with a lot of healty things. 
10kg...
I love this cat. 
She is the best. 
 
Nu har jag faktiskt äntligen tagit mig tiden att skriva detta, så jag kommer inte skriva något mer just i detta inlägg. Är himla trött och kall om händerna, så måste ta ner dom under täcket.
Puss och godnatt mina kära vänner!

Jag lever!

Jag ber om ursäkt för noll uppdatering på ungefär en månad. Tänkte att alla kan få ställa frågor som ni har, så svarar jag på dessa i ett inlägg. Ha det bra!