Ännu en liten idé

Jag fick ännu en idé till presenter som man kan ge till värdfamiljen. Denna har jag dock tänkt att skicka över direkt när jag får all information. Men det är en kalender från jobbet (ICA), jag tänkte att det är ju väldigt svenskt och lite personligt då det är min arbetsplats. Där har jag skrivit in massa datum som är viktiga för mig, saker som jag kommer göra innan jag åker till dom, lite födelsedagar osv. Den är det ju bara till att lägga i ett kuvert och skicka iväg, så man behöver inte skicka iväg något stort paket heller. Ska även skicka iväg något vykort som är 'typiskt' Sverige och bohuslän. Jag är en sådan person som älskar att ge bort presenter, så jag går in helhjärtat med det här med presenter till värdfamiljen. 
 
Jag hoppas att alla har haft en himla mysig jul, fått lite fina julklappar och spenderat tid med familjen. Jag har spenderat mellandagarna med att handla lite, umgås med min far och firat My som fyllt 15. Snart är det nyår, då ska jag käka middag med de vanliga, sedan ska jag till min kompis här i Stenungsund. Till helgen så åker även jag och mamma till Malmö och hennes bästa vän som flyttat dit, så det blir himla mysigt. Har även pratat med min faster och ska nog åka och hälsa på henne i Schweiz nu på sportlovet, så går igenom en liten nervös breakdown eftersom jag måste byta flygplan på en av Europas största flygplatser helt själv. 
 
 
Hur har ni firat och hur kommer ni fira allt det som är framför oss? 
 
Lite småonödigt och lite flummigt inlägg, men kände att det skadar inte att dela med sig av en idé. Nu ska jag sätta i This is us och kolla på den och massa andra filmer resten av kvällen. 
 
Trevlig söndag!

Julafton?

Herregud, det är redan julafton. Om en snar vecka är det 2014, tiden bara rusar förbi. Igår var det ju uppersittarkväll, något jag kommer sakna när jag är i England. Imorse vid halv åtta-tiden åkte vi till Uddevalla för att ha våran hederliga strumpmorgon. Jag har ju även en julkalender som min morfar fixar till mig, iår så har han lagt fem pund i varje paket. Imorse fick jag även mer pengar av både honom och mamma. Så nu har jag en jättefull spargris, växlade även in en 500-lapp till pund igår, så jag har massvis med pengar. 
Om 1,5h ska jag börja göra mig iordning ordentligt och städa det sista, nu ska jag sova lite. 
 
Ville bara slänga in en julhälsning och hoppas att ni får en himla bra jul, som Mimmi sa; man får lägga undan utbytestankarna lite och umgås med familjen. Nästa julafton är jag faktiskt inte hemma, jag är i England och äter Yorkshirepuddings. Jag har själv inte förstått det än, jag tror inte att jag kommer stå på en flygplats och gråta floder när jag säger hejdå till alla nära och kära. Det ska ju faktiskt hända, men för mig så känns det inte så realistiskt. 
 
 
Trevlig tisdag & julafton!
 

Gårdagen

Igår åkte jag som sagt in till Uddevalla för att fika med Matilda och Elin. En sak kan jag säga, det var verkligen behövligt. Det var inte bara jag som hade helt galna tankar, inte bara jag som planerat allting in i minsta detalj. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, inte bara utbytesåret. Vi satt på ett jättemysigt café inne i Uddevalla i runt 2 timmar och pratade, himla mysigt. Det var även skönt att prata med någon som är i samma sits som en själv, som längtar och väntar. Vi lär ju antagligen göra något liknande fler gånger, det är bara positivt!
 
Något som inte är lika positivt är att på tåget hem igår, så var det helt smockfullt och fick sitta på en oskön stol i en halvtimme. Idag blev det även jullov. Var i skolan i två timmar, lyssnade på människor som kunde sjunga. Min fina vän August sjöng även, himla fint och harmoniskt. Fick köpt de sista julklapparna med Sanna idag, vi träffade August en kort stund på torget sedan åkte vi åt varsitt håll. Slog in julklapparna som jag köpte och gick ner för att sova. Sen dess har jag sovit, endast gått upp för att äta. 
 
Snart är det nytt år, snart är det 2014. Det där speciella året. Året då lilla jag flyttar till England

Dokumenterat i min telefon.

Väldigt gosig vecka om jag får säga det själv, Lucia idag också. Har fullt med stearin i håret och åkte hem direkt efter då min huvudvärk höll på att döda mig. Som tur var så missade jag ingenting alls. Jag har lite smågosiga bilder från veckan som gått, så tänkte att jag lika gärna kan lägga upp dem här. 
 
Rött läppstift och ögonskugga, fancy much?
 
Våran nya katt, Ozzy. Himla söt om jag får säga det själv. 
 
Dagen då jag använde min haj-jacka för första gången. I tisdags om jag inte minns fel.
 
Fotogeniska under idrotten.
 
Bild till en hemlighet på mig och min allt för fina vän. 
 
Köpte röda polly på snusboa, moppekurs-nostalgi. 
 
Var visst Lucia på våran skola, himla koncentrerad, varm och yr. 
 
Efter Lucia, mycket stearin i håret och åt en äcklig fake-lussekatt. Lite curly hair på det, som grädden på moset. 
 
Nu har jag förövrigt lämnat in mitt sista skolarbete för detta året, vilket känns väldigt skönt. Har sovit i en halv evighet idag på eftermiddagen och gick ut med hunden direkt när jag vaknade, lite lätt groggy. Kommer vara klarvaken till klockan tre inatt bara för det. 
 
Själva anledningen till detta inlägget var för att jag fick ett mail igår, om försäkring. kanske inte så intressant för er att läsa (därav lite fina bilder), men jag måste uppdatera om det då jag ska kolla tillbaka på detta. Sorry not sorry. 
Carin skrev lite om hur deras försäkring fungerade och lite sådant. Vi ska teckna en försäkring via Into, då vårat försäkringsbolag inte hade någon 'förlängd reseförsäkring'. Som tur var så kunde vi fixa allt via Into. Frågade även Carin om jag skulle skicka en kopia på mina betyg som jag får nu till jul, men har inte fått något svar på det, antagligen får jag svar i början av nästa vecka. 
 
Trevlig helg!
 

Min fina vän

Detta är min fina vän Johanna. Detta är en av dom som jag kommer sakna här hemifrån, kommer bli himla jobbigt att lämna alla bakom mig. Sedan kommer det bli himla kul att träffa dom när man kommer hem igen!
Johanna började jag umgås med i åttan då vi gick i samma klass då. Hon är himla söt och gosig, alltid glad. Hon har fina ben och naturligt blont hår, himla avis blir man på det. 
 
 
Fina Johanna Jansenius. 
 
Trevlig onsdag på er!
 

Utbytesträff

Jag har snackat ihop mig med Matilda, och nästa vecka ska vi och två andra utbytesstudenter ta en fika inne i Uddevalla. Då Matilda är den ända jag vet härifrån (Den fina sidan av Sverige.) så kontaktade jag henne, hon kände dessutom två till i närheten som skulle åka, så vi tar en fika och pratar lite. Det känns väldigt kul att anordna något sådant själv också, inte genom organisationen, så det är något att se fram emot såhär innan jul. 
 
Har inte fått någon mer information om värdfamiljen, pratade dock med Carin idag, frågade henne vad man skulle göra om någon här hemma går bort. Hon sa då att man självklart fick åka hem, och man fick även åka tillbaka om man klarade det, det var bara en extra kostnad med flygbiljetterna. Så det var skönt att få det klart för sig också. Jag väntar himla otåligt på information om min värdfamilj, men får förvänta mig att jag får veta mer efter jul, så blir det som sagt en positiv överraskning. 
 
Förövrigt är det sista riktiga veckan i skolan för det här året, det känns himla skönt. Sedan är det ju bara endast en ynka termin kvar av hela grundskolan. Då är det bara att jobba gärnet av sig, så går det väl snabbt, snabbt till sommarlov och snabbt till England. 266 dagar kvar, det börjar gå neråt. Två månader kvar tills det är 200 dagar kvar, osv. 
 
Nu längtar jag iallafall ihjäl mig till jullov bara, är ju himla skoltrött nu, inte pepp på någonting förutom England. Äckligt väder är det också, slask. Usch och fy, inget för mig. Får ha mina små ensamma lussekattsfikor med en kopp te varje dag när jag kommer hem, så blir man lite positiv. 
 
10 dagar kvar till jullov.
14 dagar kvar till julafton.
27 dagar kvar till det nya Teen Wolf avsnittet.
44 dagar kvar till jag fyller 16.
81 dagar kvar till jag åker till Schladming. 
182 dagar kvar till sommarlov.
184 dagar kvar till One Direction's konsert.
266 dagar kvar till England. 
 
 
 
Hade också på mig en jacka med en haj på idag, rätt så bra. Trevlig tisdag. 

URSÄKTA MIG AHHH

NI ANAR INTE VILKEN EXTAS JAG ÄR I JUST NU. DETTA INLÄGGET KOMMER ENDAST VARA I CAPS LOCK FÖR ATT MIN LYCKA ÄR SÅ STOR.
DET ÄR EN FAMILJ SOM HAR VALT MIG. VALT MIG. VALT MIG. VALT MIG. JAG ÄR SÅ GLAD. JAG HAR GRÅTIT, SKRATTAT, SKRIKIT OCH ANVÄNT EN MASSA CAPS LOCK. JAG HAR PRATAT I TELEFON MED ALLA FINA MÄNNISKOR OCH BARA GUHOJIMOKLÄÄÅ.
 
För att översätta detta, så pratade jag ju med Carin igår. Jag frågade om SLEP-testet, om detta var nödvändigt. Hon ville vara 100% säker så hon mailade Juliette i England. Hon fick ju antagligen svar idag, så sa hon att en familj hade valt mig. Jag har ingen aning om vilka dom är än, men dom har valt mig. Och det bästa är, att det är i Yorkshire, i den delen av England jag önskade. Så den informationsnivån jag ligger på nu är att det är en familj, som vill ta in mig som deras värddotter, i Yorkshire, England. Detta är helt sjukt, och jag kommer vara en riktigt jobbig jävel under helgen och den kommande veckan i väntan på mer information från Carin. För nu väntar dom på svar från skolan, sedan så skulle Carin ringa mig så fort hon kunde. Detta var den bästa fredagen i mitt liv, har aldrig varit såhär glad. Nästa gång jag kommer vara i denna lycka igen, är antagligen när jag landar på Heathrow. Nu vill jag bara börja ta kontakt med värdfamiljen och lära känna dom, på det sätt man kan göra när man mejlar och pratar på skype. Nu känns det verkligen som om resan har börjat. Jag och mamma grät med varandra i telefonen när jag precis hade sett mailet. Fruktansvärt bra dag, antagligen för att jag åt en lussekatt till frukost. Nu ska jag googla på alla Yorkshires skolor, och antagligen så kommer jag hamna i någon av dom. 
 
 
Nu är jag töntig, men.... 06-12-13 ♥ Ha en superhelg, för det ska jag ha nu.

Lycka

Igår ringde jag och pratade med Carin på Into. Jag frågade henne om SLEP-testet, om det nu var obligatoriskt med Into. Och svaret på den frågan var - nej. Men Carin mailade Juliette i England för säkerhets skulle, så skulle hon höra av sig imorgon. Vi småpratade även lite, pratade om London när jag var där, pratade lite om mina tankar. Efter det samtalet blev jag himla glad, jag gick runt med ett leende på läpparna i flera timmar. Hon sa även att jag lät jätteglad, vilket bara gjorde mig ännu gladare. Hon hade också haft fullt upp de senaste veckorna, många fler studenter hade sökt till Into, så jag kommer träffa på många människor på PDS:en till våren. Himla positiv dag. 
 
Nu börjar min julkänsla komma fram, Jul med Ernst går på tv och bakade alldeles för många lussekatter igår. Två veckor kvar till jullov, 18 dagar kvar till julafton och ca 270 dagar kvar till England. Ungefär ingenting.  
 
Nu tar vi positiv helg, kram!
 
 

Vad kommer jag egentligen sakna?

Jag har en förkärlek till listor, så då tänkte jag göra en lång hederlig lista på saker jag kommer sakna och inte sakna när jag är i England. 
 
Saker som kommer vara himla saknade:
  • Något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, är mina älskade hallon och saltlakrits dödskallar. Jag tror varenda svensk medborgare har smakat detta, och ja, ni är i godishimlen.
  • Sedan det traditionella djungelvrål, alltid gott. 
  • Min stora underbara jättemjuka säng. 
  • Min finaste katt i världen, Bosse. Sedan finaste hunden i världen, Bruno. Lasse däremot, är en äcklig katt som ingen älskar.
  • Min tränare på gymmet, Mark. Dels för att han kan pusha mig som ingen annan, sedan så är han grym på att lära ut boxning. 
  • Vattnet på Tjörn, det är alltid så kallt och gott. 
  • Kamilla, min moppe. Men när jag kommer hem har jag dock bara ett halvår kvar tills jag är 18, då ska jag köpa Katarina, min bil. 
  • Mitt jobb, låter kanske mesigt, men älskar mitt jobb. 
  • Min skola. Den skulle jag lämnat ändå, men kommer sakna hela omgivningen. Speciellt min Engelska- och religion/historia-lärare! Bästa lärarna på hela skolan. 
  • ICA-reklamerna, som tur var så prenumererar jag på dom på Youtube! 
 
Saker som kommer vara mindre saknade:
 
  • Västtrafik, jag fullständigt hatar dom alltid något problem hit och dit. 
  • Stenungsund över huvudtaget, hemskt samhäller. Fruktansvärt tråkigt också. 
  • Kommer defenetivt inte sakna all denna jäkla längtan som jag har till att åka. 
  • Melodifestivalen, får kolla den brittiska verisionen av den istället. Men svenska melodifestivalen är ju hemsk. 
  • Johan Falk/Beck/Wallander-söndagar på TV4. Uttjatat sedan 5 år tillbaka.
  • Svensk fotboll, det suger. 
  • Att jag gråter för att jag inte bor i samma land som One Direction. 
  • Högertrafiken, alltid kul med lite förändring till vänstertrafik. 
  • Lukten inne på statoil.
 
 
Sedan så kommer jag såklart sakna alla mina fina små vänner och familj. Tryggheten och känslan av hemma. Men förhoppningsvis så kan jag bo in mig rätt så snabbt där borta också. 
 
 
 
Trevlig onsdag vänner!

EFTERLYSNING

Någon fin liten person där ute i Sverige som ska åka eller funderar på att åka till England läsåret 14/15? Hör av er till mig, behöver prata lite England. 
Tack och hejdå. 

1 December

En månad kvar på 2013, har det inte gått fruktansvärt fort? Det är en månad kvar tills det är 2014, samma år som jag åker, samma år som årets studenter åker hem. Idag är det förövrigt ca. 275 dagar kvar tills jag åker, 175 dagar kvar tills jag är vid 100-strecket. 175 dagar är inte ens ett halvår, det är så jag får tänka. Jag är så töntig, för jag bara räknar ner för varje dag som går, folk kanske tror jag är galen. 
Som sagt så är det 1 december idag, 1:a advent också för den delen. Ska klicka hem lite julklappar så man slipper gå runt på stan och yra. Hittar dessutom lite roligare klappar på nätet. 
Det är en tanke som har slagit mig, julklappar till värdfamiljen, hurtusan ska man hitta några riktigt bra julklappar till dom? Jag är en sådan person som älskar att ge bort julklappar, nästan mer än att få. Så jag måste nästan skynda mig med att lära känna dom, så att jag kan ge dom lite personliga julklappar. Sen ska man skicka hem julklappar till familjen också? Eller räcker det kanske med födelsedagspresenter? Får skicka virtuella julklappar till dom istället. 
 
Ja lite julkänsla har jag även fått in, öppnade mitt första paket i min underbara lilla julkalender som jag kommer leva med tills jag är 50. Det var en liten bok om London och sedan 5 pund i, ska be mamma ta med en söt spargris från jobbet imorgon som jag kan spara alla pund som jag kommer samla ihop nu de kommande månaderna. Imorgon är det måndag, ännu en vecka framför mig fylld med plugg och skola. Jaja, när veckan är slut så är det bara en riktig skolvecka kvar på 2013, sedan blir det bara massa julpyssel och mys. Kommer förövrigt inte kunna somna, det känner jag redan nu. Är svinpigg. Det suger. 
Lite ledsen är jag, för alla våra lussekatter är slut, så kan inte sitta och äta på dom. Får baka nya i veckan så jag har någon proviant innan julafton. Jag får väl försöka hitta lite recept på min sömnlösa kväll.
Nu vill jag åka till England. 
 
 
 
This time, next year, I'll be in England.