Underbar dag


En sådan underbar dag. Är helt mållös. Skriver av mig någon dag när jag är pigg. Nu är jag på tåget hem och har vart vaken sedan klockan fem imorse. Har köat i fem timmar och blivit ihjältrampad, samt fått en hjärtattack. Godnatt säger jag från SJ X2000. 

Stockholm imorgonÄr detta sjukt eller är detta sjukt

Jag har fått biljetter till 5 Seconds of Summer's gratisspelning i Stockholm. Jag var en av dom 600. Det är helt sjukt. Det som är ännu sjukare är att Emma fick biljetter också, har dock problem med hur vi ska komma upp. I totalt värsta fall så kommer jag få gå ensam... Men jag har kontakt med en tjej som kommer få min andra biljett, ändå så har jag himla dåligt samvete. Vi har en sista utväg, så vi får hoppas på det bästa. 
Det som är helt jättebra är att dom kommer vara förband till One Direction när dom är i Sverige, jag kommer alltså få se dom 3 gånger under 4 månader. 
 
Pratade även med Carin idag, om lite flygbiljetter osv. Anledningen till att det tar så lång tid för mig att få kontakt med värdfamiljen är att de måste kolla all bakgrundsinformation. I Sverige har vi folkbokföring, där vi får ut all information vi behöver. Men det har dom inte i England, utan där får man gå in på varje del som finns i Sveriges folkbokföring, för sig själv. Alltså tar det mycket längre tid. Sedan får jag även förbereda mig på att jag kanske kommer få åka den 26 istället för 27, men det gör inte mig något. 
Då mamma har semester de veckorna det är som mest kunder på jobbet, så kommer hon ta ledigt sista veckan jag är hemma. Då börjar det kännas på riktigt lite mer... Har även fått kontakt med en norsk utbytesstudent som ska åka till England samtidigt som mig, det är väldigt spännande då vi kan dela England-tankar med varandra. 
 
 
Ahhhhhh
 

Torsdag

Idag hade vi Svenska nationella, skriftligt. Det gick kanske inte helt åt pipan, så jag överlevde antar jag. Fick sluta halv elva, Anthon kom och hämtade mig så softa jag hos honom någon timme. Efter detta lagade jag lite mat med massa hög musik på, åt medans jag netflixade. Pappa kom vid halv tre någon gång och hälpte mig med matten, satt med det i runt tre timmar innan jag fick kollat klart på min film. Men nu tror jag att jag är hyfsat förberedd inför provet imorgon. 

Vi i facebook-gruppen har nu bestämt en liten träff i Göteborg den 4 april, där kommer vi till mestadels bolla tankar men också lära känna varandra lite. Matilda och Elin, som jag fikade med innan jul, ska också med så jag kommer träffa något bekant ansikte. Det visade sig även att en tjej som gick på min skola förra året, också ska åka. Och hon kommer nog på träffen, så världen är allt liten. 
 
Jag fick bokat klipptid i veckan, den 23 april... Känns lite väl långt fram, då har jag inte vart hos frisören på runt fyra månader. Jaja, det blir bra när jag väl är där. 
På tisdag har vi nationella i engelska, dom har även schemalagt franskaproven nu. Det är nog franskan som jag är mest orolig för, då jag är helt värdelös på det. 
 
Igår ramlade lilla Alva med Jesper på hans moppe. Rätt så traumatiskt faktiskt. Hon skrapade upp knäet rejält och kunde knappt gå på det. Så vi fick åka med henne till vårdcentralen så dom fick kolla på det. Lite småfarligt att köra moppe när det regnar...
 
(I was blonde?!)
Idag är det 160 dagar kvar. Trevlig torsdagskväll!

Söndag

Idag är det söndag. Idag är det ligga-under-täcket-dag. Igår var jag i stan med My, Sanna och Alva. Vi kollade runt på lite smått och gott, käkade på Göteborg Wook och är fortfarande mätt. Efter det kollade vi på bio, hundraåringen fick det bli. Körde moppe hem halv 10 på kvällen, inte jättevarmt med min lilla vårjacka... Idag har jag som sagt legat under täcket, sovit. Åkte och handla för att sedan åka till kullens med mamma förut, jag körde också. Körde för första gången på motorväg, var livrädd. Det var nog mamma med, men det vågade hon nog inte visa... 
Nu ligger jag och lyssnar igenom Foster the People's nya album, klockan fem kommer pappa för att vi ska plugga matte. Sedan måste jag åka till Emma och sno hennes locktång. Imorgon är det begravning för lilla farmor Rut, så jag är ledig. Missar nationella men det löser sig. 
Har kollat runt på massa snygga kläder idag och insett att jag inte har några pengar över huvud taget, men jag får lön om sisådär en vecka. Dock så kommer dom pengarna gå till min och Emmas överdagen Stockholms resa. 5 seconds of summer spelar i Stockholm den 31, så vi vill väldigt gärna pallra oss dit. 
 
MEN jag har något kul att berätta. I torsdags fick jag hem brev från Into om avreseseminariumet. Jag ska vara i Malmö den 24-25 maj för att lära mig lite smånyttiga saker. Är väldigt spänd inför detta. Ringde Carin direkt efter och sa att jag kommer. Det slutade med att vi pratade i runt 15 minuter om lite allt möjligt. Tyvärr inget nytt om familjen, vilket är lite tråkigt. Men hon skulle maila Juliette i England och dubbelkolla. 
 
 
 
Idag fyller ingen mindre än My Källström (!) år, jag hoppas att hon får massa god mat och kärlek där hemma. 
 
Trevlig söndag!

Mars - nedräkning

Då det redan är Mars tänkte jag göra ännu en nedräkning då jag bara ligger hemma och är sjuk. Gjorde även intagningsprovet på Hvitfeldtska igår, matten var himla svår men engelskan var desto lättare. 
 
Den 11 April åker jag till St. Moritz. 31 dagar kvar. 
Den 14 April är det påsklov. 34 dagar kvar.
Den 1 Maj ska jag betala in den tredje inbetalningen. 51 dagar kvar.
Den 11 Juni är det sommarlov. 92 dagar kvar.
Den 13 Juni är det One Directions första konsert. 94 dagar kvar.
Den 14 Juni är det One Directions andra konsert. 95 dagar kvar. 
Den 18 Juni fyller Jessica 18. 99 dagar kvar. 
Den 27 August åker jag till England. 169 dagar kvar.
Den 3 September börjar terminen. 176 dagar kvar. 
 
Dagarna tickar neråt. Våren börjar tina fram och nationella börjar nästa vecka. Vill åka nu, har haft himla längt de senaste dagarna. Är trött på att vara hemma nu, dels för att jag är sjuk och trött, men också för att jag ser fram mot England så mycket. 
 
 
Nu är jag trött, trevlig tisdag!
 

Hemma

Nu är jag hemma, vet inte riktigt om jag är ledsen eller glad. Jag har haft himla roligt denna resan, träffat lite nya människor som vart himla trevliga. Det tråkiga är att vissa av dom kommer jag aldrig se igen, nmen jag har saknat min säng. Åkte direkt hem till Emma igårkväll och gosade med henne, idag har jag jobbat. 
 
Resan var iallafall superbra, åkte massa skidor, vart dock bara bra väder 2 dagar. Gick upp klockan sju i fredags morse för att vara i backen vid öppning, så det blev riktig manchesteråkning. Lite tråkigt är det när det blir världens puckelpist i backarna redan vid 10, men alperna är alperna och det är bäst. Gick ut i fredags kväll och firade sista dagen, riktigt trevligt var det. Kom hem vid 3 och kunde inte sova, skulle lämna rummet vid 10 dagen efter och hade inte packat ner någonting. Det resulterades att allt låg i en platt boll (missförstå mig rätt) och jag låg och sov i lobbyn tills bussen gick. Sov hela buss- och flygresan hem, men öppen mun. Sovit som en stock inatt och är relativt trött nu med. 
 
Har även bokat ännu en resa till min faster i Schweiz, denna gången hänger farmor med! Vi flyger till Zürich och tar tåget därifrån, det blir bra då jag lär mig att ta mig dit via tåg. Åker dit över påsklovet, så det längtar jag efter himla mycket nu. 
 
Annars händer det inte så himla mycket på utbytesfronten, förutom att jag har äntligen hittat en till student som ska åka med Into! Det är en kille som ska åka till USA, så lär se honom på avresehelgen i maj. 
 
Alexandra är cool. Har även fått någon slags färg i ansiktet, vilket mest resulterar fräknar. 
 
Trevlig söndag!

Sista skiddan


Himla soligt och mysigt. Köade till liften 8.15, precis vid öppning. Riktig manchesteråkning. Även bränt mig i ansiktet. Alexandra åkte med oss idag, himla mys. Ikväll drar vi till Tenne och firar sista dagen, imorgon åker vi hem. 
Jag och Elin fick även kort med den söta bartendern. 

Nu ska jag gå ner och plugga för att sedan ta en kaffe. 
Trevlig fredag!


-


Jag älskar Jens.